info

Click here for english

Jan Bartelsman is al 25 jaar gespecialiseerd in culinaire fotografie en film. Hij heeft klanten in binnen- en buitenland, en geeft daarnaast ook eigen werk uit. Van promotionele productfotografie en ‘coffee table books’ met sterrenchefs tot toegankelijke kookboeken voor de thuiskok. Jan Bartelsman ziet in ieder doel de uitdaging om het maximale te bereiken.

Met zijn artistieke visie en technische kennis bereikt hij beelden die opvallen en verleiden en zo het gewone overstijgen. Hij weet hoe ingrediënten fotografisch zo fris en eigentijds mogelijk tot hun recht kunnen komen. Hij maakt de juiste afweging tussen licht en donker, scherpte en onscherpte.

Bartelsmans praktische benadering zorgt ervoor dat de fotosessie door opdrachtgevers en chefs prettig en efficiënt wordt ervaren. Zijn creatieve ideeën en suggesties en zijn marktgericht denken maken van een fotosessie meer dan ‘een plaatje schieten’.

Opdrachtgevers

Van Amsterdam tot Rotterdam en van New York tot Hong Kong. Jan Bartelsman fotografeerde over de hele wereld voor talloze, uiteenlopende opdrachtgevers:

Restaurants (o.a. De Librije, Joël Robuchon, Supperclub, Per Se, Les Jeunes Restaurateurs de l’Europe)
Hotels (o.a. Intercontinental, Sofitel, Van der Valk)
Food/drinkproducenten (o.a. Domaine de La Romenée Conti, Oos Kesbeke, ConoKaas, Chefswarehouse USA, De Kookfabriek)
Tijdschriften (o.a. LXRY, Unilever Op Smaak, Culinaire Saisonier, Foodarts Magazine USA, Asia One Company Hong Kong)
Boekenuitgeverijen (de Jonge Hond/Princess Books, Prometheus, Lannoo, Artisan New York)
Diversen (KLM, De Bijenkorf, Academie voor Gastronomie, Choizes)

Eigen uitgaven

Jan Bartelsman geeft ook zelf boeken uit of verzorgt boeken voor derden. Een voorbeeld hiervan is de langlopende serie ‘Eten in …’, waarbij in ieder deel steeds de fijnste restaurants in een bepaalde stad centraal staan. In 2012 produceerde hij het boek ‘Het Leven, de liefde en de lusten’, waarin hij met Ronald Giphart verslag doet van een 5-daagse kroegentocht in Amsterdam.
Ook is er net een iPad app klaar voor Librije’s Atelier die binnenkort in de Apple store verkrijgbaar is